Odds på spelbolagRäkna på oddsen

Allt om sportsbetting för nybörjare

Är du ny på betting och vill lära dig mer om hur det fungerar? Det är ett väldigt enkelt koncept som du snabbt kan lära dig. Du ska spela på utfallet av en eller flera matcher. Varje match har ett odds som tagits fram med hjälp av flera olika datamodeller. Om ett lag är favorit att vinna kommer de ha ett lägre odds. Ett odds på vinst för hemmalaget kan till exempel vara 1,40. Om du då sätter 100 kronor kommer du få tillbaka 140 kronor vid vinst.

Så lägger du ett spel
Det första du måste göra för att kunna betta på spelbolag utan svensk licens är att skapa ett konto hos ett spelbolag. När du har loggat in och satt in pengar kan du klicka dig fram till oddset och de matcher du vill spela på. De flesta spelbolag har en meny där du kan sortera efter sporter eller ligor. Du kan även söka direkt efter en speciell match om du vet vad du är ute efter.

De flesta spelbolag visar matchen med möjligheten att spela 1X2 för att tippa slutresultatet. Om du klickar dig in på matchen kan du även hitta andra satsningsalternativ. Här brukar du bland annat kunna spela på vilket lag som gör första målet eller om det kommer bli ett visst antal insparkar.

Välj vad du vill spela på
När du har hittat det du vill spela på klickar du bara i det oddset. Om du vill spela en kombination klickar du bara på flera olika utfall. Sedan fyller du bara i den summa som du vill satsa. Du ser innan du lämnar in spelet hur mycket du potentiellt kan vinna. Det sista du måste göra är att bekräfta ditt spel.

Så vet du att du har vunnit
Din kupong rättas när sista matchen är slut. Du kan alltid följa med i matcherna så du ser om dina resultat kommer gå in eller inte. Det finns flera olika sajter där resultaten uppdateras i realtid. De flesta spelsajter går efter officiell statistik. Ibland kan resultaten även korrigeras i efterhand. Det är väldigt vanligt i fotboll nu för tiden efter införandet av VAR. Om du vinner på din kupong kommer ditt saldo krediteras med den summa som du har vunnit. Du bukar kunna ta ut dessa pengar direkt, förutsatt att det inte är en bonus.

Har jag möjlighet att använda cash out?
Det blir allt vanligare att spelbolagen erbjuder en funktion som heter cash out. Det innebär att du rättar ditt spel i förtid innan matcherna är slut. Du får själv kalkylera om du ska sälja din kupong eller om du vågar vänta till slutet. Du måste alltså kalkylera om det är värt det eller inte. För att se om du kan använda cash out måste du vara inloggad hos spelbolaget i fråga.

Börja med en liten budget
Om du vill börja med din betting kan du alltid avsätta en liten bankrulle. Du behöver inte betta en så stor summa på varje match. I takt med att din bankrulle växer kan du börja betta lite större summor. Du kan till exempel avsätta en liten summa varje månad. Du väljer själv hur mycket tid du vill lägga på din betting varje månad. Det kan bara vara ett roligt nöje som du gör på kvällar eller helger. Tänk på att alltid spela ansvarsfullt och inte stressa fram beslut.