Odds på spelbolagRäkna på oddsen

Räkna på oddsen

Kanske kan du sprida dina risker i andra matcher, för att få utrymme att satsa en liten bonusslant på ditt favoritlag mot bättre vetande? Det viktigaste för alla som sysslar med sportbetting eller andra typer av spel om pengar är att aldrig riskera mer pengar än vad man har råd att förlora. Det personliga ansvaret för din egen ekonomi är nödvändigt att ta för att du ska kunna fortsätta med sportbetting om du skulle vilja.

Ansvarsfullt spelande – spelbolagen har omsorgsplikt
I den svenska spellagen står det tydligt att alla i Sverige verksamma spelbolag har omsorgsplikt om sina kunder. Det innebär att alla sajter som erbjuder sportbetting har en skyldighet att ge alla de som spelar på sajten goda möjligheter att spela på ett ansvarsfullt sätt. Det innebär också till exempel möjligheten för spelare att stänga av sig från spel.

Spelbolag ska också marknadsföra sig på ett måttfullt sätt, och får inte erbjuda spel till personer under 18 år. Det finns också gränser för hur stora insättningar spelare kan göra och för vilka typer av bonuserbjudanden ett spelbolag kan erbjuda sina kunder.

Det finns med andra ord många aspekter av det ansvarsfulla spelandet som ligger på spelbolagens bord. Det är dock viktigt att veta att det slutgiltiga ansvaret för hur du sköter sitt spelande på sportbetting alltid ligger hos dig själv. Väljer du en utländsk bettingsajt behöver du dessutom ta en ännu större del av det ansvaret, eftersom dessa bettingsajter inte behöver förhålla sig till svensk lagstiftning.